Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad.Göteborgsvy Det är ungefär 550 000 människor som bor i Göteborg och staden är också Nordens femte största stad. Göteborg blev stad redan 1621 och kallades från början för Nya Amsterdam på grund av sin stadsplanering. Men under 1800-talet blev staden industrialiserad, vilket till stor del skedde av inflyttade engelsmän och i samband med detta fick staden istället smeknamnet Lilla London.

En av Sveriges vackraste städer

Göteborg är känd för att vara en mycket vacker stad. Det är en grön stad – totalt finns ungefär 50 000 träd i staden och grönytan per göteborgare är hela 175 kvadratmeter. Göteborg ligger också vackert beläget på västkusten intill Göta älvs mynning. Göteborgs hamn är Nordens största och en stor del av både den svenska exporten och importen sker fortfarande via Göteborg. Det är också en lång rad företag och industrikoncerner som har sina huvudkontor just i Göteborg.

 En turistvänlig stad

Göteborg är en stad som lockar många turister. Festivaler som Way Out West och Kulturkalaset lockar många besökare, liksom de många konserter som arrangeras på Ullevi. Nöjesfältet Liseberg är också en stor turistattraktion. Turistnäringen har ökat stadigt från mitten av 1990-talet och framåt och flera nya hotell har därför byggts i Göteborg. Exempelvis finns Göteborgs och Nordens största hotell i Göteborg, nämligen Hotel Gothia Towers som har 704 rum, varav 11 stycken femstjärniga sviter. Hotellet är just nu under ombyggnad och när den är klar i slutet av 2014 kommer hotellet att ha 1200 rum, vilket kommer att göra hotellet till ett av Europas största hotell. Om man söker efter hotell i Göteborg är det en bra utgångspunkt att gå in på Hotellgoteborg.info. Där kan man leta efter hotell i Göteborg, boka hotell i Göteborg och läsa om staden, dess arrangemang och sevärdheter inför sin resa.